Бактеріальні закваски для приготування йогуртів в домашніх умовах: що це таке? На сьогоднішній день ми маємо широкий вибір кисломолочних продуктів в магазинах та супермаркетах. Ми знаємо, що вони є надзвичайно корисні для нашого здоров’я, але тільки ті, які є "живими", тобто мають у своєму складі бактерії. Але чи є ті бактерії в промислово приготованих йогуртах? Багато незалежних досліджень показали, що ні і магазинні йогурти не відповідають нашим потребам. На сьогоднішній день ми маємо альтернативу - приготування кисломолочних продуктів в домашніх умовах. Вже на протязі 10 років Державне дослідне підприємство "Бактеріальна закваска" Технологічного інституту молока та м’яса займається виробництвом заквасок для того, щоб з їх допомогою ми могли сквасити корисні продукти вдома.